Programi

HRT – HR 1

Okosnicu Prvoga programa čine govorni sadržaji (informativni, kulturni, znanstveni, obrazovni, dječji, religijski) kojima ažurno pratimo sve događaje u društvu i kulturi u Hrvatskoj i svijetu. Glazba je zastupljena u autorskim emisijama s temama iz svijeta glazbe kao i u glazbenim listama koje su sastavni dio pojedinih govornih sadržaja. Informativnost, ozbiljnost pristupa, stručnost, analitičnost, pažljiv odnos prema svim društvenim manjinskim skupinama oznake su programske cjeline 1. programa.

HRT – HR 2

Drugi program Hrvatskoga radija mozaični je program s ležernijim pristupom obradi javnih sadržaja s naglaskom na zabavne i sportske sadržaje: informativna emisija Novosti na svaki puni sat i trideset minuta, redoviti i izvanredni izvještaji o stanju u prometu.

HRT – HR 3

Treći program Hrvatskoga radija je govorno - glazbeni je program zahtjevnijih sadržaja iz društvenih, znanstvenih i kulturnih područja obilježen analitičnošću i produbljenošću u razradi pojedinih tema te izraženim kritičkim diskursom. Glazbeni dio programa obilježen je probranim izborom ozbiljne i suvremene glazbe, džeza i alternativne glazbe te autorskim glazbenim emisijama. Treći program je i mjesto propitivanja i eksperimentiranja zvukom i glasom (ars acustica, zvukovne instalacije i slično). Uloga Trećega programa je i da bude aktivni čimbenik društvene, znanstvene i kulturne zbilje.

HRT – Radio Dubrovnik

Sedamdeset šest godina postojanja Radio Dubrovnika važna je obljetnica i prigoda doznati nešto više o burnoj povijesti radija u Dubrovniku i proširiti dosadašnje spoznaje sjećanjima onih koji su na poseban način, poslovno ili privatno, bili vezani za Radio Dubrovnik.

HRT – Radio Knin

Okosnicu govornog programa čine vijesti te kontaktne i mozaične emisije koje se bave pitanjima kako državne tako i lokalne politike i samouprave, te temama iz kulture, obrazovanja, znanosti, zdravstva, gospodarstva i sporta. Zabavna komponenta programa zastupljena je u kontaktnim i mozaičnim emisijama i u glazbenom programu. Poseban naglasak je na temama iz civilnog društva, te života nacionalnih manjina. Glazbeni dio programa sastoji se od autorskih glazbenih emisija i glazbenih lista.

HRT – Radio Osijek

Radio koji se sluša. Radio kojem se vjeruje. U ovom marketinškom sloganu novijega datuma možda se upravo krije ono najvažnije što bi moglo opisati današnji Radio Osijek. Iza nas je duga tradicija, no Radio Osijek nikada se nije pretjerano osvrtao oko sebe nego uvijek gledao naprijed..

HRT – Radio Sljeme

Radio Sljeme kao sastavni dio Hrvatske radiotelevizije (HRT) jedna je od najslušanijih radiopostaja u Zagrebu, a u središtu naše pozornosti su javni interes i javni sadržaji.

HRT – Radio Split

Radio Split regionalni je centar Hrvatskog radija koji 24-satni program emitira na području grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

HRT – Radio Zadar

Radio Zadar je osnovan 23. listopada 1968. godine. Uz tzv. zemaljsko emitiranje, Radio Zadar emitira program i putem interneta te ima svoju vlastitu web stranicu i nezaobilazna je postaja u svakodnevnom životu na području Zadarske županije.

HRT – Glas Hrvatske

Program Glas Hrvatske emitira se putem interneta za hrvatske iseljenike i za međunarodnu javnost: programom na stranim jezicima slušatelje se informira o aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj uz obilje zanimljivih sadržaja iz svih programa Hrvatskoga radija te vlastitom produkcijom emisija.