Desetica

Desetica

Glazba, zabava, talk show, kontakt

Mjesec koji slijedi trebao bi biti odličan u glazbenom smislu, jer čeka nas puno noviteta, malo bržeg ritma. S njima ćemo se, bar u mislima, vratiti na plesni podij. A danas ćete uz Deseticu, u kojoj je s vama Tanja Bosanac, sigurno zaplesati.

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.11.2021 10:10

Djeco i mladi, o sportu se radi

Djeco i mladi, o sportu se radi

Sport, djeca i mladi

Prošloga je vikenda u Rijeci održano Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21. Natjecali su se karataši iz 13 država, a odlične su rezultate ostvarli i članovi dvaju osječkih karataških klubova KK Essekera i KK Hrvatskoga Sokola.

Posljednja emisija: Srijeda, 01.12.2021 17:10

Dnevnik Radio Osijeka

Dnevnik Radio Osijeka

Vijesti

Što donosi projekt Pametna sela - EU koncept razvitka ruralnih područja, koji je predstavljen u Vukovaru? U slavonskim je županijama evidentirano 437 novih osoba pozitivnih na koronavirus, umrlo 11 osoba. Međunarodni je dan osoba s invaliditetom.

Posljednja emisija: Petak, 03.12.2021 15:00

Draženov glazboplov

Draženov glazboplov

Glazba, kultura, zabava, dokumentarni program

U 48. Draženovom glazboplovu gost je ponovo Dario Dobek. Dario je svirao bubnjeve u brojnim osječkim bandovima. U prošloj smo emisiji govorili o grupama Generator, Rapidi, MC na 2, Mamin sin, Rashbash, Kolovođe, Kviz i Hit. Posebno nas je razveselila ideja da će Dario i njegova obitelj za budući muzej osječkih glazbenika pokloniti zubarsku stolicu njegovog oca, poznatog osječkog pjevača, voditelja i zubara Zdenka Dobeka. Sada ćemo govoriti o grupama Ritam 33, OS Bandu, zatim o jazz triju Trilogy, Big Bandu Art club Osijek, Canasta bandu, o ponovnom okupljanju Rashbasha i Intrige za POR. Svakako će poseban dio razgovora biti posvećen klupskim jazz svirkama. Završetak razgovora bit će posvećen grupama Aurelius i Round Midnight, a šećer na kraju ponovno okupljanje grupe Intriga koja deset godina nakon ponovnog okupljanja na POR-u snima svoj prvi album. Doznat ćemo kako je u OGI-ju vodio školu bubnjeva.

Posljednja emisija: Subota, 27.11.2021 14:05

Emisija na mađarskom jeziku

Emisija na mađarskom jeziku

Vijesti, emisije na stranim jezicima

Posljednja emisija: Četvrtak, 02.12.2021 19:30

Glazbeni navigator

Glazbeni navigator

Glazba, zabava

Dobili smo blagdansku obradu ''Together In Electric Dreams'' velikog hita 80-tih Philipa Oakeya i Giorgia Morodera. Glas nove generacije stiže iz Danske – njeno ime je Jada. R3HAB i Lukas Graham svojom suradnjom potiču iskren život i istinsku ljubav.

Posljednja emisija: Petak, 03.12.2021 14:15

Gramofon

Gramofon

Glazba

U 810. izdanju Gramofona vodimo vas u godinu 1963. i izdvajamo najveće hitove s američke i engleske top liste.

Posljednja emisija: Subota, 27.11.2021 18:10

Jedinica

Jedinica

Vijesti, gospodarstvo, turizam, unutarnja, društvo, život, talk show, kontakt

Gost"Jedinice" u prigodi Dana grada osječki je gradonačelnik Ivan Radić. Govorit će o aktualnim gradskim projektima, proračunu, demografskim trendovima i ostalim aktualnim temama

Posljednja emisija: Četvrtak, 02.12.2021 11:11

Kritika

Kritika

Glazba, kultura, zabava

U ovotjednoj emisiji izabrali smo najbolje trenutke gošća iz studenog. Petra Cicvaric, Toncica Knez i Lorna Kalazic bile su naše gošće.

Posljednja emisija: Nedjelja, 28.11.2021 18:05

Kulturtrend

Kulturtrend

Kultura

Najavljujemo večerašnju premijeru "Orašara" u Hrvatskom narodnom kazalištu. Glazbena škola Franje Kuhača proslavila je 100. rođendan. Za kraj - preporučujemo malo poezije.

Posljednja emisija: Petak, 26.11.2021 18:05

Puls Slavonije i Baranje

Puls Slavonije i Baranje

Vijesti

Drvno - prerađivačka industrija i Europski zeleni plan. Kako racionalnije korisiti energiju i koliko drvna masa može u tome koristiti tema je današnje emisije. Uz to čut ćemo što se može učiniti da drvo-prerađivači budu još uspješniji izvoznici

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 29.11.2021 15:30

Putovanja, putovanja

Putovanja, putovanja

Zabava, turizam, mozaik

Večeras ćemo vas povesti u Finsku, gdje je naš gost Tomislav Levak s osječke Akademije za umjetnost i kulturu boravio u sklopu međunarodne sveučilišne razmjene i projekta Erasmus plus. Sa svojom je suprugom Ivonom Mendes Levak obišao glavni finski grad Helsinki, Pori i Turku.

Posljednja emisija: Srijeda, 01.12.2021 18:30

Ravno do vas

Ravno do vas

Glazba, zabava

Osječki glazbenici s osječkim temama za Dan grada Osijeka! Sve što želimo zasvirati ne stane u jednu emisiju. Poslušajte što izdvajamo.

Posljednja emisija: Četvrtak, 02.12.2021 14:10

Ritam Šokadije

Ritam Šokadije

Glazba

HKUD "Željezničar" je održao cjelovečernji koncert - kako je bilo, doznajemo u današnjem Ritmu Šokadije. U prošloj je emisiji naš stalni suradnik Vlado Matoković govorio o prvoj nedjelji došašća, a danas nastavlja s drugom.

Posljednja emisija: Utorak, 30.11.2021 15:30

Turizam Slavonije i Baranje

Turizam Slavonije i Baranje

Vijesti, zabava, obrazovanje, gospodarstvo, turizam, društvo, ekologija

"Vukovar - 30 godina u zagrljaju obitelji" - tematska je poruka Vukovarskih adventskih svečanosti koje su u Dvorcu Eltz otvorene u nedjelju, 28.studenoga. Otvorena je i izložba priznatog fotografa Stephana Lupina "Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti" u sklopu koje je taj umjetnik izložio fotografije, reljefe i skupture. Kako su Vukovarske adventske svečanosti potaknule organizaciju advenata u ostalim gradovima na području Slavonije, Baranje i Srijema i što nam donose u svom dvadeset i četvrtom izdanju? Advent je i u Osijeku važna tema. Nešto o čemu građani puno razmišljaju, raspravljaju, u čemu sudjeluju i uživaju. I tako treba biti, jer građani su najvažniji "sastojak" čarolije adventa. Kako je ljubiteljima 'špajza i pušnice' bilo u Baranji, na tradicionalnom Čvarak-festu i Zimskom vašaru u Karancu, doznajte u današnjem izdanju Turizma Slavonije i Baranje.

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 29.11.2021 18:10

Učionica

Učionica

Obrazovanje, djeca i mladi

Osječka Osnovna škola Vijenac obilježava danas svoj Dan sa središnjom temom "Osobe koje su unaprijedile svijet".

Posljednja emisija: Utorak, 30.11.2021 11:30

Veliki i mali

Veliki i mali

Djeca i mladi

Posljednja emisija: Subota, 27.11.2021 09:30

Zdravi eter

Zdravi eter

Znanost

U prvom dijelu današnje emisije govori se o aktualnostima vezanima uz pandemiju koronavirusa. Govori doktorica Ivana Šmit, predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika i načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko - srijemske županije Mato Matić. Osječko baranjska Hitna od danas se može se pohvaliti novim vozilima o čemu govori ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. U drugom dijelu emisije gost nam je Pedijatar Matej Šapina iz osječkog KBC-a dobitnik ovogodišnjeg Medicinskog Oscara, osvojenog na međunarodnom natječaju za najbolja istraživačka postignuća u medicini i farmaciji International Medis Awards 2021.

Posljednja emisija: Utorak, 30.11.2021 17:10