O postaji - HRT – Radio Rijeka

O postaji - HRT – Radio Rijeka

Radio Rijeka je programski kanal Hrvatske radiotelevizije koji emitira radijski program za područje Primorsko-goranske županije. Našem ugledu pomaže i naš smještaj, u strogom središtu grada, na Korzu, u zgradi sagrađenoj 1848. godine, koja je spomenik kulture i koju je Radio Rijeka temeljito obnovila kako bi je sačuvala za nova pokoljenja radijaša, ali i Riječana te brojnih gostiju grada.

Ovdje Radio Rijeka - Qui Radio Fiume – davne 1945. godine, iz Štangerove ulice br. 9 u Voloskom, izgovorile su spikerice Barbarina Ožegović na hrvatskom i Ida Modica Milković na talijanskom jeziku. Na valu 349 metara radio-stanica je bila namijenjena dijelu Liburnije te selima, mjestima i gradićima uz Kvarnerski zaljev, u kraju u kojem su razni režimi gotovo pedeset godina gušili i brisali domaću riječ.

Prvih dana program je emitiran u terminima od 7 do 8, zatim od 12 do 13:30 i navečer od 17 do 18:30 sati. Već godinu dana kasnije, 1946., selimo na Kozalu. Jačamo čujnost, pa se osim u Istri i Hrvatskom primorju program mogao slušati, prema svjedočenjima naših pomoraca, čak u Kairu i Aleksandriji.

Premda tehnički neopremljena, Radio Rijeka u to doba kadrovski je znatno snažnija od bilo kojeg kasnijega, pa i današnjeg razdoblja. U zborovima, orkestrima, dramskom studiju te u redakciji i tehnici djelovao je između 120 i 150 članova!

Našem ugledu pomaže i naš smještaj, u strogom središtu grada, na Korzu, u zgradi sagrađenoj 1848. godine, koja je spomenik kulture i koju je Radio Rijeka temeljito obnovila kako bi je sačuvala za nova pokoljenja radijaša, ali i Riječana te brojnih gostiju grada.

DANAS 

A danas... danas smo još uvijek mlada kuća, dvije redakcije i dva jezika, tehnika, glazbena redakcija, marketing i dopisništva u Opatiji, Crikvenici, na Rabu i u Delnicama. Nas četrdesetak i suradnici, zahvalni svim prethodnicima, tražimo budućnost, uživajući u životu županije i grada Rijeke.

Rukovoditeljica HRT centra Rijeka: Irena Hrvatin, v.d.

Urednik Radio Rijeke: Alen Čemeljić

Web impressum:
Tatjana Sandalj, Ivan Ribarić, Marta Ožanić
Gianfranco Miksa, Selina Sciucca (notizie)
Branimir Herceg (glazba)

HRT – Radio Rijeka - Frekvencije emitiranja

Frekvencije emitiranja našeg programa.

HRT – Radio Rijeka - Kontakt

HRT Radio Rijeka, Korzo 24,51000 Rijeka

Tajništvo: 051/657-730

Program: 051/210-777

Marketing: 051/657-781

E-mail: radio.rijeka@hrt.hr

Facebook: www.facebook.com/radio.rijeka

Twitter: www.twitter.com/radiorijeka